Відновлення економіки: Шмигаль закликав Індію повернути студентів та бізнес в Україну

Відновлення економіки: Шмигаль закликав Індію повернути студентів та бізнес в Україну

Укрінформ
Прем’єр-міністр Денис Шмигаль звернувся до уряду Індії з проханням знову відправляти в Україну студентів і робити бізнес із країною, як це було раніше.

Як передає Укрінформ, про це він сказав в інтерв’ю India Today TV.

«Прем’єр-міністр (Індії – ред.) Моді є світовим лідером, який працює над миром у всьому світі. Значна частина України зараз є мирною, і я прошу Індію допомогти нам відновити економіку, відправляючи своїх студентів і бізнес, як це було раніше», - зазначив Шмигаль.

Він також назвав Індію одним із найбільших економічних партнерів України та похвалив прем'єра Нарендру Моді за надання допомоги та гуманітарної підтримки країні.

Зазначається, що у 2022 році Індія розпочала «Операцію Ганга», щоб повернути індійців, які перебували в Україні з початку війни.

Загалом близько 18 000 громадян Індії, включаючи студентів, були евакуйовані в рамках цієї ініціативи.

Читайте також: Індія спростила процедуру експорту українських зернових

У привітанні з національним святом - Днем Республіки, який сьогоні відзначається в країні, Шмигаль високо оцінив швидкість, з якою Індія рухається вперед. 

Як повідомляв Укрінформ, Прем’єр-міністр Денис Шмигаль передав Індії пропозицію Президента Володимира Зеленського стати одним із гарантів безпеки України після війни та запросив країну долучатися до повоєнного відновлення України.

Фото: kmu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-