Суд позбавив громадян РФ землі з родовищем граніту на Житомирщині

Суд позбавив громадян РФ землі з родовищем граніту на Житомирщині

Укрінформ
Господарський суд Житомирської області позбавив громадян Російської Федерації ділянки площею 5 га з родовищем граніту, що розташована в Новоборівській громаді.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Житомирська обласна прокуратура.

«За позовом Коростишівської окружної прокуратури з приватним товариством розірвано договір оренди земельної ділянки площею 5 га, на якій розташоване родовище граніту, що в Новоборівській об’єднаній територіальній громаді на Житомирщині. Наразі рішенням Господарського суду Житомирської області орендаря зобов’язано повернути землю з родовищем державі. Також з товариства стягнуто майже 170 тис. грн боргу за користування землею з надрами», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у 2011 році Володарсько-Волинська райдержадміністрація уклала з товариством договір щодо оренди 5 га землі поблизу села Кам’яний Брід для видобування лабрадориту з родовища «Оптима». Як встановили прокурори, засновниками товариства з видобування граніту є громадяни РФ, які перебувають за межами України.

Читайте також: Одного з мерів Вінниччини підозрюють в оборудках із землею

Окрім того, відповідач, користуючись землею вартістю 115,7 млн грн, припинив сплачувати кошти за її оренду.

Як повідомляв Укрінформ, Державне бюро розслідувань викрило групу компаній з Житомирської області, яка постачала підприємствам російського військово-промислового комплексу системи загородження, що використовуються у війні проти України.

Фото: zhit.gp.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-