На Житомирщині викрили концерн, який продавав системи загородження для ВПК Росії

На Житомирщині викрили концерн, який продавав системи загородження для ВПК Росії

Фото
Укрінформ
Державне бюро розслідувань викрило групу компаній з Житомирської області, яка постачала підприємствам російського військово-промислового комплексу системи загородження, що використовуються у війні проти України.

Як передає Укрінформ. про це повідомляє ДБР.

«За останні пів року ДБР спільно з СБУ викрило та припинило діяльність вже другого концерну, який продовжував забезпечувати російський ВПК навіть після вторгнення», - ідеться у повідомленні.

Встановлено, що група компаній з Житомирщини постачала в РФ системи загородження, які використовуються у війні проти України.

До початку повномасштабного російського вторгнення концерн належав підприємцю, який за декілька днів до початку війни виїхав з України, а після вторгнення переоформив власність на підконтрольних осіб, які продовжували працювати з РФ.

Нові власники налагодили постачання через підконтрольні іноземні та російські фірми-прокладки. Саме ці компанії відправляли замовлення українському виробнику нібито для потреб третьої сторони.

Тільки у 2022 році фігуранти поставили до Росії декілька партій відповідної продукції на понад 1,5 млн доларів.

Читайте також: Компанія з Київщини під час війни постачала в Росію засоби такмеду - СБУ

Працівники ДБР спільно з Службою безпекою України наприкінці грудня 2023 року провели обшуки у приміщеннях концерну та місцях проживання його керівництва й вилучили речі і документи, які свідчать про провадження операційної діяльності підприємств на території України та Росії.

Затримано двох керівників, яким оголосили про підозру в учиненні умисних дій, спрямованих на допомогу державі-агресору, вчинених організованої групою за ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 111-2 Кримінального кодексу України.

На Житомирщині викрили концерн, який продавав системи загородження для ВПК Росії / Фото: ДБР

Щонайменше ще троє учасників групи, у тому числі її організатор, перебувають за межами України. Їм повідомили про підозру заочно.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до 12 років позбавлення волі.

Вирішується питання щодо арешту майна підприємств та передача їх в Національне агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА).

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство юстиції України за матеріалами Державного бюро розслідувань подало до Вищого антикорупційного суду позов про застосування санкцій у виді стягнення в дохід держави активів ТОВ «Роял Пей» у вигляд цінних паперів і грошових коштів на загальну суму понад 1,8 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-