Одного з мерів Вінниччини підозрюють в оборудках із землею

Одного з мерів Вінниччини підозрюють в оборудках із землею

Фото
Укрінформ
На Вінниччині повідомили про підозру у зловживанні службовим становищем одному з міських голів, який незаконно виділив 68 га землі і завдав збитків на 2,8 млн грн.

Про це повідомляє пресслужба Вінницької обласної прокуратури, передає Укрінформ.

"За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури очільнику міської територіальної громади на Вінниччині повідомлено про підозру у зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки охоронюваним законом громадським інтересам (ч. 2 ст. 364 КК України)", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, восени 2021 року міський голова без відповідних правовстановлювальних документів та за відсутності правових підстав надав в оренду місцевому товариству з обмеженою відповідальністю земельну ділянку комунальної власності загальною площею понад 68 га для здійснення підприємницької діяльності.

Читайте також: Ексдепутата Київради судитимуть за самовільне захоплення і забудову ділянки в столиці

Мер, замість проведення аукціону, одноосібно підписав угоду з директором ТОВ без розгляду питання постійною комісією з земельних відносин та без відповідного рішення сесії міської ради.

Зазначається, що такими діями посадовець усвідомлено та прямо сприяв товариству в одержанні неправомірної вигоди у виді несплати орендної плати за користування землею згідно з нормативними розрахунками.

Внаслідок таких протиправних дій підозрюваного бюджет міської громади тільки у 2021 – 2022 роках недоотримав понад 2,8 млн грн надходжень.

У кримінальному провадженні проводяться слідчі дії, спрямовані на всебічне дослідження обставин кримінального правопорушення.

За вказаний злочин передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Як повідомляв Укрінформ, посадовцю Головного управління Держгеокадастру в Івано-Франківській області повідомили про підозру у незаконній передачі у власність земель.

Фото: Вінницька обласна прокуратура

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-