ЄС і Німеччина нададуть €1 мільйон українським підприємцям

ЄС і Німеччина нададуть €1 мільйон українським підприємцям

Укрінформ
У межах ініціативи EU4Business за фінансування Європейського Союзу та уряду Німеччини, мікро-, малі та середні підприємства (ММСП) України з експортною спроможністю та інноваційним потенціалом можуть отримати 100 грантів до 10 тис. євро кожен для відновлення, розвитку та стійкості у часи війни.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

«Від початку повномасштабної російської агресії ЄС і Німеччина спільно через програму EU4Business здійснили п’ять грантових конкурсів, в межах яких надали понад 5,5 млн євро для більш ніж 1100 українських ММСП. Для економіки України в часи війни надважливо підтримувати ММСП, щоб вони вистояли, щоб у подальшому поступово відновилися і розвивалися. Кожен підприємець важливий і кожне окремо взяте підприємство допомагає країні: забезпечує робочі місця, сплачує податки та підтримує економічну діяльність», – прокоментував в.о. керівника відділу “Економічна співпраця, енергетика, інфраструктура і довкілля” Представництва Європейського Союзу в Україні Генрік Вітфельт.

У Мінекономіки зазначили, що підтримка й стимулювання розвитку українського малого й середнього бізнесу є надзвичайно важливими зараз, коли наша країна воює.

Подати заявку на отримання гранту можна через сайт http://100grants4smes.net.ua – з 16 січня до 11 лютого 2024 року.

До участі у конкурсі запрошуються ММСП, що працюють в сферах: переробки (машинобудівна, меблева, харчова та легка промисловість), креативних індустрій, логістики та транспорту, а також інші сектори з потенціалом експорту або створення інновацій (наприклад, освітні та медичні послуги).

Читайте також: Гранти й не тільки: Мегсу Corps підтримає малий та середній бізнес в Україні

Як повідомлялось, грантовий конкурс проводиться у межах програми міжнародної співпраці «EU4Business: відновлення, конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП» за фінансування Європейського Союзу та уряду Німеччини. Програма спрямована на підтримку економічної стійкості, відновлення та зростання України, створення кращих умов для розвитку українських ММСП, а також підтримку інновацій та експорту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-