Уряд компенсує підприємствам теплопостачання різницю в тарифах на тепло

Уряд компенсує підприємствам теплопостачання різницю в тарифах на тепло

Укрінформ
Уряд підготував законопроєкт щодо надання компенсації різниці в тарифах, що утворилась по підприємствах теплопостачання.

Як передає Укрінформ, про це повідомив у Фейсбуці віцепрем’єр-міністр з відновлення України – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков під час зустрічі з Всеукраїнською асоціацією громад.

«Уже розроблений законопроєкт щодо надання компенсації різниці в тарифах, що утворилась по підприємствах теплопостачання для місцевих бюджетів. Він передбачає компенсацію за тепло та постачання гарячої води, тарифи на які згідно з мораторієм заборонено підвищувати», - йдеться в повідомленні.

Фото: Фейсбук Олександр Кубраков

Згідно з проєктом закону, сума субвенції залежить не від обсягів боргу за газ, а саме від різниці між фактичними нарахуваннями за діючими тарифами та фактичними витратами підприємств, понесеними на виробництво теплової енергії та наданням послуг.

Читайте також: Київщина шукає інвестиції для відновлення ТЕЦ у Білій Церкві

Як повідомлялося, станом на жовтень 2023 року борги підприємств теплокомуненерго (ТКЕ) перед Групою Нафтогаз за спожите «блакитне паливо» сягнули 95 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-