Стефанішина сподівається, що Польща підтримає рішення Євроради виділити Україні €50 мільярдів

Стефанішина сподівається, що Польща підтримає рішення Євроради виділити Україні €50 мільярдів

Укрінформ
Віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина висловила сподівання на підтримку Польщею рішення Європейської Ради щодо фінансової підтримки України на 2024-2027 роки.

Про це йшлося під час онлайн-зустрічі Стефанішиної з міністром у справах ЄС Республіки Польща Адамом Шлапкою, повідомляє Укрінформ з посиланням на пресслужбу КМУ.

«Йдеться не лише про передбачуваність і фінансову стабільність у 2024 році, але і про стійкість ринку у більш довготривалій перспективі», – наголосила Стефанішина.

Міністр у справах ЄС Польщі, зі свого боку, запевнив, що Варшава повністю підтримує ухвалення нового фінансового інструмента для України обсягом 50 млрд євро і докладе всіх зусиль для досягнення відповідного консенсусу 27 учасників.

Відповідне рішення лідери ЄС розглядатимуть 1 лютого під час спеціальної зустрічі.

Сторони обговорили також торговельні питання, зокрема продовження Євросоюзом режиму преференцій для України. Віцепрем’єр відзначила важливість продовження діалогу на всіх рівнях для вирішення чутливих питань.

Читайте також: Мецола вірить, що 1 лютого всі країни ЄС підтримають рішення про €50 мільярдів для України

Стефанішина наголосила, що український аграрний сектор функціонує у надзвичайно складних умовах, не тільки забезпечуючи продовольчу безпеку України, а й підтримуючи макроекономічну стабільність.

«Україна, Польща та ЄС мають багато інструментів для вирішення питань, які виникають на двосторонньому рівні, без шкоди для подальшої лібералізації торгівлі між Україною та ЄС, що є життєво важливим для виживання української економіки», – зауважила Стефанішина.

Вона подякувала польському колезі за підтримку євроінтеграційних прагнень України, зокрема під час ухвалення Європейською Радою 14 грудня рішення про початок перемовин про вступ до ЄС. Сторони домовилися про активізацію діалогу та обміну досвідом у сфері євроінтеграції.

Читайте також: Підтримувати Україну до перемоги - Стефанішина звернулась до групи Європарламенту

«Маємо офіційне рішення про початок переговорів про вступ України до ЄС. У цьому контексті українсько-польський двосторонній діалог щодо європейської інтеграції є корисною і своєчасною ініціативою; такий діалог також міг би слугувати платформою для обговорення питань, пов'язаних із нашим майбутнім членством в ЄС і входженням до єдиного ринку», – зазначила Стефанішина.

Як повідомляв Укрінформ, Ольга Стефанішина провела онлайн-зустріч з Комісаром ЄС з питань європейської політики сусідства та переговорів з розширення Олівером Вергеї щодо подальших кроків після рішення Європейської Ради про початок переговорів про вступ з Україною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-