Україна і Латвія уклали угоду про технічну та фінансову співпрацю

Україна і Латвія уклали угоду про технічну та фінансову співпрацю

Укрінформ
Кабінет Міністрів та уряд Латвійської Республіки уклали угоду про технічне та фінансове співробітництво для подальшої співпраці з використання міжнародної технічної допомоги.

Про це повідомила пресслужба Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості України, передає Укрінформ.

«Підписано Угоду між Кабінетом Міністрів України та урядом Латвійської Республіки про технічне та фінансове співробітництво. Укладення документа дасть змогу створити організаційно-правові засади українсько-латвійської співпраці з використання міжнародної технічної допомоги», - йдеться в повідомленні.

Документ сприятиме реалізації проєктів допомоги Україні з боку Латвії щодо постачання обладнання та матеріалів для відбудови, передачі українській стороні сучасних технологій, а також впровадження пріоритетних реформ у сфері європейської інтеграції.

Читайте також: Мецола вірить, що 1 лютого всі країни ЄС підтримають рішення про €50 мільярдів для України

Наголошується, що угода серед іншого посилить залучення Латвійської Республіки до процесу відбудови України. На ці цілі у проєкті державного бюджету Латвії на 2024 рік передбачено 5 млн євро. Зокрема, 2 млн євро буде використано через Міністерство економіки Латвії для закупівлі обладнання та матеріалів для проєктів з відбудови в Чернігівській області; 3 млн євро буде реалізовано через МЗС Латвії в межах проєктів із реконструкції соціальної інфраструктури на Чернігівщині.

Крім того, в Ризі було підписано Меморандум про взаєморозуміння Мінстратегпрому з Федерацією безпеки та оборонної промисловості Латвійської Республіки щодо співробітництва у сфері оборони й безпеки. Меморандум має на меті підтримку співпраці у сферах оборони й безпеки.

Читайте також: Зеленський обговорив з очільницею уряду Латвії подальшу допомогу Україні

Зокрема, передбачається підтримка реалізації спільних проєктів у галузі оборонних технологій (DefenceTech), включно з проєктами з розробки та виготовлення дронів, засобів РЕБ, наземного та морського розмінування та інших оборонних продуктів. Співпраця також охоплюватиме напрями кіберзахисту, засобів комунікації та інтегрованих рішень.

Як повідомлялося, Міністерство з питань стратегічних галузей України та Асоціація оборонної та аерокосмічної промисловості Естонії підписали в Таллінні меморандум про взаєморозуміння.

Фото: Мінстратегпром

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-