Україна і Естонія співпрацюватимуть в оборонній галузі

Україна і Естонія співпрацюватимуть в оборонній галузі

Укрінформ
Міністерство з питань стратегічних галузей України і Асоціація оборонної та аерокосмічної промисловості Естонії підписали в Таллінні меморандум про взаєморозуміння.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба Мінстратегпрому.

Наголошується, що меморандум має на меті підтримку й розвиток партнерських відносин між оборонними галузями України і Естонії, зокрема в напрямку оборонних інновацій. Серед іншого ідеться про розробку та виробництво автономних систем, засобів радіоелектронної боротьби, інтегрованих рішень.

Читайте також: Премєрка Естонії закликала інші держави перерозподілити ресурси, щоб надати їх Україні

Як зазначають в міністерстві, сторони працюватимуть над забезпеченням досягнення технологічної переваги українського війська у війні за свободу та незалежність. Співпраця та започаткування спільного виробництва в Україні мають створити можливості для українського й естонського ОПК найбільш ефективно забезпечувати потреби Сил оборони України.

Як повідомлялося, Президент України Володимир Зеленський, виступаючи на спеціальному пленарному засіданні Рійгікогу Естонії, наголосив, що Європа вистоїть тільки тоді, коли буде єдина і матиме власний оборонний потенціал, який вже сьогодні потрібно розвивати.

Фото: Мінстратегпром

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-