Перевізник Maersk припинив транзит Червоним морем на невизначений термін

Перевізник Maersk припинив транзит Червоним морем на невизначений термін

Укрінформ
Одна з найбільших судноплавних компаній світу Maersk призупинила весь транзит через Червоне море на невизначений термін - «до подальшого повідомлення».

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на СNN.

«Розслідування інциденту (напад бойовиків-хуситів на судно в неділю - ред.) триває, і ми продовжуємо призупинення руху всіх вантажів через цю територію (Червоне море - ред.),  оцінюючи ситуацію, що постійно змінюється», — йдеться у заяві Maersk.

У компанії зазначили, що в деяких випадках судна будуть перенаправлені навколо Африки.

Розклад, опублікований на сайті Maersk увечері понеділка показав, що понад 100 її суден, були спрямовані іншими маршрутами.

Читайте також: Британія готова вдарити по хуситах для протидії їхнім нападам на судна у Червоному морі

До останнього часу через Суецький канал, який з’єднує Червоне море із Середземним проходило до 30% світової контейнерної торгівлі.

Інші великі судноплавні компанії, включаючи Hapag-Lloyd, Evergreen Line і MSC Mediterranean Shipping Company також припинили використання цього важливого маршруту.

Читайте також: США запровадили санкції проти мережі, що фінансувала атаки хуситів на судна в Червоному морі

Як повідомляв Укрінформ, 31 грудня данська судноплавна компанія Maersk заявила про призупинення всіх рейсів на 48 годин після того, як у суботу єменські хусити атакували у Червоному морі контейнеровоз Maersk Hangzhou.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-