США запровадили санкції проти мережі, що фінансувала атаки хуситів на судна в Червоному морі

США запровадили санкції проти мережі, що фінансувала атаки хуситів на судна в Червоному морі

Укрінформ
Уряд США оголосив про запровадження санкцій проти міжнародної фінансової системи, яка сприяла матеріальному забезпеченню єменських хуситів, підтримуваних Іраном, у тому числі їхнім атакам на торговельні судна в Червоному морі.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Офісу контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США (OFAC), оприлюдненому в четвер, повідомляє Укрінформ.

«Сьогодні OFAC визначив відповідальними одну особу й три організації за фінансове сприяння силам Хуті з боку Ірану», - зазначається в повідомленні.

Таким чином, США ввели обмеження проти голови Асоціації обміну валют у Сані (Ємен), а також трьох організацій, які займаються обміном валют у Ємені й Туреччині.

«Ці особи сприяли передачі мільйонів доларів хуситам за вказівкою Саїда аль-Джамаля, пов’язаного із силами Корпусу вартових ісламської революції Ірану та внесеного до списку санкцій США», - зауважили в Мінфіні США.

Читайте також: Судноплавна компанія Maersk готує поновлення рейсів у Червоному морі після атак з Ємену

Як повідомлялося, атаки хуситів, спрямовані проти міжнародного судноплавства в Червоному морі та Аденській затоці, різко обмежили вільний потік торгівлі через регіон. Ці напади значно загострилися після початку нової фази війни ХАМАС проти Ізраїлю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-