Уряд затвердив Національну стратегію доходів до 2030 року

Уряд затвердив Національну стратегію доходів до 2030 року

Інфографіка
Укрінформ
Кабінет міністрів затвердив Національну стратегію доходів на 2024-2030 роки.

Про це Прем‘єр-міністр Денис Шмигаль сказав під час засідання уряду в середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні виконуємо один із структурних маяків програми співпраці з МВФ – затверджуємо Національну стратегію доходів на 2024-2030 роки. Її мета – посилити фіскальну спроможність держави, адаптувати податкове і митне законодавство до стандартів ЄС, створити стимули для післявоєнного відновлення та економічного зростання", – зазначив Шмигаль.

Він підкреслив, що у сфері податкового адміністрування це рішення сприятиме доброчесності податківців, підвищенню довіри громадян до Державної податкової служби, зростанню ефективності управління ризиками, автоматизації процесів.

Читайте також: Комітет з монетарної політики НБУ очікує зниження облікової ставки у 2024 році

Водночас, за словами Прем’єр-міністра, у митній сфері це рішення сприятиме послідовній боротьбі з корупцією, чіткій взаємодіє з бізнесом на основі зрозумілих алгоритмів, новим цифровим рішенням для митної служби.

"Маємо проробити величезний обсяг роботи, гармонізувати наше законодавство з європейським та підвищити якість наших інституцій", – резюмував керівник українського уряду.

Голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев у Телеграмі окреслив основні положення документу - в інфографіці.

Як повідомлялося, в березні 2023 року Кабінет міністрів доручив Міністерству фінансів розпочати підготовку Національної стратегії доходів (НСД) на 2024 - 2030 роки. В урядовій ухвалі визначено етапи і терміни підготовки НСД, а також основні засади й завдання податкової політики в умовах воєнного часу та післявоєнного відновлення.

Підготовка такої стратегії була однією із трьох попередніх умов для затвердження радою директорів МВФ програми розширеного фінансування EFF для України на 15,6 млрд дол. У Фонді не раз наголошували, що українська влада має зосередитися на посиленні спроможностей збирати власні доходи - як податкові, так і митні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-