У росіян виникли проблеми з поставками нафти в Індію - Reuters

У росіян виникли проблеми з поставками нафти в Індію - Reuters

Укрінформ
У Росії виникли проблеми з отриманням оплати за поставку нафти до Індії в еміратських дирхамах.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє інформагентство Reuters із посиланням на поінформовані джерела.

Поставки російської нафти сорту "Sokol" на адресу Indian Oil Corp (IOC.NS) затримуються через проблеми з платежами, що змушує найбільший нафтопереробний завод Індії використовувати свої запаси і купувати більше нафти на Близькому Сході", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: США посилили обмеження для оборудок з російською нафтою

Зазначається, що IOC є єдиним державним нафтопереробним заводом, який має щорічну угоду на купівлю різних російських сортів нафти, включаючи "Sokol", у російської нафтової компанії "Роснефть". За словами джерел агентства, ця російська нафта постачається на IOC компанією ТОВ "Сахалін-1", що входить до складу "Роснефти".

Самі ж індійські державні нафтопереробні компанії розраховуються з Росією в дирхамах Об'єднаних Арабських Еміратів після того, як уряд порадив їм відмовитися від використання китайського юаня, хоча приватні нафтопереробні компанії все ще платять в юанях через відсутність альтернативи.

Читайте також: Майже 5 мільйонів барелів російської нафти «застрягли» дорогою до Індії - Bloomberg

"Платежі IOC за нафту "Sokol" були ускладнені через те, що ТОВ "Сахалін-1" не змогло відкрити рахунок у банку в ОАЕ, щоб приймати платежі в дирхамах", - повідомили Reuters джерела.

Як повідомлялося, Індія стала найбільшим покупцем російської нафти, що постачається морським шляхом, після того, як європейські покупці відмовилися від російської нафти.

Раніше міністерство нафти Індії повідомило парламентській комісії, що державні нафтові компанії стикаються з проблемами при оплаті за російську нафту, оскільки не всі індійські банки можуть обробляти платежі в доларах США за російську нафту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-