Україна надала аварійну допомогу польській енергосистемі

Україна надала аварійну допомогу польській енергосистемі

Укрінформ
У ніч на 25 грудня НЕК "Укренерго" надало аварійну допомогу на запит польського оператора системи передачі PSE, отримавши від нього надлишок електроенергії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Укренерго у Фейсбуці.

"Сьогодні вночі на запит польського оператора PSE була активована аварійна допомога для енергосистеми Польщі загальним обсягом 3050 МВт-год. Це не комерційний імпорт, а саме один з видів аварійної допомоги. Польська енергосистема вночі в святковий день мала надлишок електроенергії і запросила у країн-сусідів допомоги у її споживанні. Україна таким чином отримала додатковий обсяг електроенергії", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що зараз електроенергії, виробленої українськими електростанціями всіх видів, вистачає для забезпечення енергопостачання всіх юридичних та побутових споживачів.

Внаслідок потепління добовий максимум споживання 24 грудня був на 1% менший порівняно із показниками попередньої неділі - 17 грудня. Водночас Укренерго закликає українців до енергоощадливості, адже споживання сезонно тримається на високому рівні.

Читайте також: В Україні через негоду знеструмлені 72 населених пункти

Експорту електроенергії 25 грудня немає. Імпорт запланований упродовж всієї доби зі Словаччини, Румунії та Молдови загальним обсягом 17 736 МВт-год.

Як повідомлялося, 23 грудня на запит Польщі, у якої виникли надлишки електроенергії, Україна допомогла її енергосистемі, прийнявши електроенергію обсягом 1500 МВт/год.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-