Уряд продовжив спрощене фінансування видатків на безпеку і оборону

Уряд продовжив спрощене фінансування видатків на безпеку і оборону

Укрінформ
Кабінет Міністрів України 22 грудня 2023 року продовжив на період воєнного стану спрощений порядок фінансування сектору національної безпеки і оборони.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Мінфіну.

"Сьогодні під час засідання уряду прийнято постанову, якою продовжено на період воєнного стану спрощений порядок фінансування сектору національної безпеки і оборони, який запроваджено у 2023 році", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, для головних розпорядників коштів, які належать до сектору безпеки і оборони, передбачено:

  • можливість коригування видатків у межах затвердженого для них обсягу бюджетних призначень на 2024 рік шляхом внесення змін до розпису бюджету відповідно до заявлених потреб головного розпорядника коштів;
  • дозвіл на затвердження власними рішеннями кошторисів, планів асигнувань загального фонду бюджету, інших окремих документів;
  • мінімізація переліку документів для проведення Казначейством окремих платежів Міністерства оборони для недопущення витоку інформації, розголошення якої під час дії воєнного стану несе загрозу національній безпеці;
  • призупинення на період воєнного стану внесення змін до паспортів бюджетних програм щодо видатків на безпеку і оборону та подання Мінфіну звітності про їх виконання з відновленням відповідних процедур після припинення/скасування воєнного стану.

Відповідна постанова прийнята на заміну раніше затвердженої постанови КМУ від 6 січня 2023 № 14 «Деякі питання виконання Державного бюджету України в умовах воєнного стану» для оперативного фінансування потреб, заявлених силовими структурами в умовах війни.

Читайте також: В АРМА проведуть фінансовий аудит за 2022-2023 роки

Як повідомлялось, у 2024 році планові податкові надходження від громадян та бізнесу передбачено на рівні 1,58 трлн грн, а заплановані видатки на оборону становлять 1,69 трлн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-