Україна та ЄБРР реалізують 12 спільних проектів загальним обсягом позик €2,56 мільярда

Україна та ЄБРР реалізують 12 спільних проектів загальним обсягом позик €2,56 мільярда

Укрінформ
Загальний обсяг кредитного портфеля проєктів ЄБРР в державному секторі складає близько €2,6 мільярда.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Мінфіну.

Фото: mof.gov.ua
Фото: mof.gov.ua

19 грудня представники Міністерства фінансів України та Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) провели перегляд портфеля спільних проєктів вперше за два роки.

“Вдячні Банку за розуміння потреб України та оперативне прийняття рішень у вкрай непростих економічних умовах, спричинених російським вторгненням, а також за значне збільшення інвестицій. У період протидії російській агресії ЄБРР відіграв важливу роль у підтримці ліквідності та стійкості роботи суб’єктів господарювання державного сектору економіки. Можливість детально розглянути портфель спільних проєктів є важливим етапом співпраці, що сприяє удосконаленню механізмів впровадження проєктів та підвищенню рівня використання кредитних коштів у межах проєктів розвитку”, - зазначила заступниця міністра фінансів Ольга Зикова.

Читайте також: ЄБРР збільшив капітал на €4 мільярди для надання інвестицій Україні

У Мінфіні зазначають, що на стадії реалізації знаходиться 12 спільних з ЄБРР проєктів загальним обсягом позик €2,56 мільярда. Станом на грудень 2023 року використані кошти Банку за цими проєктами складають €1,61 мільярда (62,8% загальної суми позик).

Як повідомлялось, Україна і Європейський банк реконструкції та розвитку піддписали угоди, про надання 150 млн євро для підтримки НЕК "Укренерго" для проходження опалювального сезону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-