Допомога від Євросоюзу і США є життєво важливою для відновлення економіки України - глава МВФ

Допомога від Євросоюзу і США є життєво важливою для відновлення економіки України - глава МВФ

Укрінформ
Директор-розпорядниця Міжнародного валютного фонду Крісталіна Георгієва закликала США та ЄС пришвидшити фінансову допомогу Україні, яка є життєво важливою для економічного відновлення держави.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на The Guardian.

У розмові з Financial Times Георгієва сказала, що Київ може впоратися з імовірним короткостроковим дефіцитом фінансування у «кілька місяців». Але Україна, за її словами, потребує нової фінансової підтримки, щоб уникнути загрози економічному відновленню.

Її коментарі з’явилися після того, як Президент Володимир Зеленський минулого тижня намагався переконати республіканців у США підтримати пакет військової допомоги на 61 мільярд доларів для України.

Читайте також: Україні потрібні усі програми допомоги від США, щоб захиститися від атак Росії - Маркарова

Як повідомляв Укрінформ, Білий дім і Конгрес США намагаються досягти домовленості, яка передбачатиме надання військової допомоги двом союзникам Штатів, зокрема Україні, і водночас запобігання нелегальній імміграції через американо-мексиканський кордон.

Сенат США продовжив свій робочий графік наприкінці року - попри те, що Палата представників уже пішла на різдвяні канікули. Республіканці вимагають від демократів і адміністрації Байдена запровадити радикальні зміни у міграційній системі США та відмовляються підтримувати допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню, допоки демократи не виконають їхніх вимог.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-