Єврорада доручила Єврокомісії розвинути спроможність «коридорів солідарності» з Україною

Єврорада доручила Єврокомісії розвинути спроможність «коридорів солідарності» з Україною

Укрінформ
Єврорада відзначила важливість безпеки й стабільності в регіоні Чорного моря для транспортування українського зерна на світові ринки, та доручила Єврокомісії, спільно з країнами-членами, збільшити спроможність «коридорів солідарності» на кордонах з Україною.

Як повідомляє Укрінформ, про це йдеться у висновках саміту ЄС, що відбувається в Брюсселі 14-15 грудня, щодо України, розширення й реформ. Повний текст цього документу оприлюднений на сайті Європейської ради.

«Європейська рада наголошує на важливості безпеки й стабільності в Чорному морі. Є життєво важливим, щоб український зерновий експорт був стійким та досягав світових ринків. Європейська рада підтримує всі зусилля зі сприяння експорту українського зерна та інших сільськогосподарських товарів в країни, які цього найбільше потребують, зокрема, у Африці та на Близькому Сході», - наголошується у документі.

«Європейська рада також підкреслює важливість використання повного потенціалу «коридорів солідарності» ЄС, та запрошує Європейську комісію прискорити роботу з країнами-членами з метою запропонувати нові заходи для подальшого розвитку спроможностей «коридорів солідарності» та всіх шляхах», - йдеться в ухвалених висновках саміту.

Читайте також: Росія має понести фінансову та кримінальну відповідальність за агресію проти України - висновки саміту ЄС

Лідери ЄС окремо підкреслили, що Європейський Союз буде продовжувати підтримувати Республіку Молдова та Грузію у вирішенні викликів, перед якими вони постають внаслідок російської агресивної війни проти України.

Читайте також: Єврорада підтвердила непохитну підтримку України - висновки саміту ЄС

Як вже повідомлялося, в Брюсселі відбувається засідання Європейської ради. Лідери країн ЄС розглядають рішення, що мають для України історичне значення. Сьогодні ввечері Європейська рада погодила рішення про початок переговорів ЄС з Україною і Молдовою щодо членства, та продовжує обговорення пропозиції щодо створення Українського фонду в обсязі 50 мільярдів євро в уточненому довгостроковому бюджеті ЄС на 2024-2027 роки.

Фото: eumetsat.int

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-