Нафта продовжує помірно дорожчати

Нафта продовжує помірно дорожчати

Укрінформ
Ціни на нафту продовжують помірно зростати у вівторок, 12 грудня, відновлюючись після зниження протягом останніх семи тижнів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє enkorr.

Ціна лютневих ф'ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures становить $76,54 за барель, що на $0,51 (0,67%) вище за показник на закриття попередньої сесії. У понеділок ціна на ці контракти зросла на 19 центів, до $76,03 за барель.

Котирування ф'ючерсів на нафту WTI на січень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) зросли на $0,54 (0,76%) і становили $71,86 за барель. За підсумками минулої сесії вони здорожчали на 9 центів – до $71,32 за барель.

До цього обидві марки завершували у мінусі сім тижнів поспіль, чого не спостерігалося з 2018 року.

Напередодні нафта здорожчала «через короткострокову перепроданість на ринку ф'ючерсів» після того, як котирування WTI протестували ключовий рівень опору, сказав редактор Sevens Report Research Тайлер Річі. Ринок підтримало також покращення настроїв інвесторів і попит на ризикові активи, додав він.

Читайте також: У Британії створили спеціальне управління для контролю за санкціями проти РФ

Водночас негативним чинником стали дані про те, що споживчі ціни в Китаї у листопаді впали на 0,5% у річному вираженні, максимальними темпами за три роки. Дефляцію в КНР зазначено за підсумками другого місяця поспіль, що свідчить про послаблення попиту на сировину для промислового сектору, зазначає Market Watch.

«Ми бачимо, що в Китаї зростання послаблюється, Європа перебуває в рецесії або на межі рецесії, і економіка США теж сповільнилася, хоч і не настільки суттєво, як інші, – сказав аналітик JonesTrading Майк О'Рурк. – Ось чому ціна на WTI залишається близько $70 за барель».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-