Зі спецрахунку НБУ на потреби оборони у листопаді перерахували понад ₴92 мільйони

Зі спецрахунку НБУ на потреби оборони у листопаді перерахували понад ₴92 мільйони

Укрінформ
Від початку війни зі спеціального рахунку, відкритого Національним банком, на потреби оборони перераховано майже 30 млрд грн, із них у листопаді 2023 року - понад 92 млн грн.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба НБУ.

"Загалом з початку війни зі спецрахунку на потреби оборони Національний банк перерахував майже 30 млрд грн, у листопаді – понад 92 млн грн", - ідеться в повідомленні.

Станом на 1 грудня 2023 року залишок коштів на спецрахунку, який Національний банк відкрив для підтримки сил оборони 24 лютого 2022 року, становить майже 1,5 млрд грн. За минулий місяць на спецрахунок надійшло майже 254 млн грн.

Загалом із початку війни на спецрахунок надійшло понад 31 млрд грн в еквіваленті. Кошти перераховували як громадяни та підприємства України, так і міжнародна спільнота (зокрема зі США, Великої Британії, Німеччини, Швеції, Фінляндії, Польщі, Швейцарії, Норвегії, Австралії, Франції, Канади, Болгарії, Гонконгу та ще багатьох країн світу).

Читайте також: Нацбанк презентував пам’ятну монету «Командування об’єднаних сил Збройних Сил України»

З-за кордону в іноземній валюті (долари США, євро, фунти, канадські долари, китайські женьміньбі, єни, швейцарські франки, злоті, австралійські долари) надійшло майже 12,6 млрд грн в еквіваленті.

Як повідомлялося, Національний банк України змінив номери рахунків для зарахування коштів у доларах США на підтримку Збройних сил України та для гуманітарної допомоги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-