Нацбанк презентував пам’ятну монету «Командування об’єднаних сил Збройних Сил України»

Нацбанк презентував пам’ятну монету «Командування об’єднаних сил Збройних Сил України»

Фото
Укрінформ
6 грудня 2023 року в День Збройних Сил України у Національному банку відбулася презентація нової обігової пам’ятної монети "Командування об’єднаних сил Збройних Сил України".

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба НБУ.

«У День Збройних Сил України, 6 грудня 2023 року, в Національному банку відбулася презентація нової обігової пам’ятної монети "Командування об’єднаних сил Збройних Сил України". Ця монета продовжує серію "Збройні Сили України" та присвячена Командуванню об’єднаних сил Збройних Сил України – окремому органу військового управління стратегічного рівня всіма міжвидовими та міжвідомчими угрупованнями військ (сил) для проведення об’єднаних операцій за завданням Верховного Головнокомандувача та Генерального штабу Збройних Сил України», - йдеться в повідомленні.

Нацбанк презентував нову пам’ятної монету "Командування об’єднаних сил Збройних Сил України" / Фото: Руслан Канюка, Укрінформ

Прийматимуться ці монети від клієнтів як звичайні обігові монети номіналом 10 гривень. Поступово в готівковий обіг буде введено майже 10 млн штук таких обігових пам’ятних монет.

Як зазначається, презентували нову монету голова Національного банку України Андрій Пишний та Командувач об’єднаних сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв. Крім того, участь у презентації взяв військовослужбовець Збройних Сил України, Герой України полковник В'ячеслав Пятаков.

"Презентуючи нову обігову пам’ятну монету, ми маємо можливість особисто висловити подяку за героїзм та силу представникам Командування об’єднаних сил Збройних Сил України. Відтепер наша глибока повага на десятиліття викарбувана в металі. На монеті ми зобразили емблему Командування об’єднаних сил ЗСУ – традиційну козацьку зброю – пірнач на фоні двох схрещених шабель. Цей шеврон, втілений в монеті, є дуже чітким і промовистим. Бо насправді ви ті, хто успадкував столітню звитягу українського воїнства», – наголосив Пишний.

Своєю чергою Командувач об’єднаних сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв відзначив, що Нацбанк надає допомогу та сприяє ЗСУ.

Як повідомили в пресслужбі, аверс монети – ідентичний з аверсом обігової монети номіналом 10 гривень зразка 2018 року, на ньому в центрі в обрамленні давньоруського орнаменту розміщені номінал монети, рік карбування та герб України. На реверсі монети в центрі зображено емблему Командування об’єднаних сил Збройних Сил України.

Як і всі інші обігові монети України, обігова пам’ятна монета "Командування об’єднаних сил Збройних Сил України" є обов’язковою до приймання за її номіналом для всіх видів готівкових платежів та зарахування на рахунки.

Національний банк підкріплюватиме обіговими пам’ятними монетами банки та СІТ-компанії для подальшої видачі їх клієнтам. Прийматимуться ці монети від клієнтів як звичайні обігові монети номіналом 10 гривень. Поступово в готівковий обіг буде введено майже 10 млн штук таких обігових пам’ятних монет.

Водночас частина тиражу обігової пам’ятної монети "Командування об’єднаних сил Збройних Сил України" буде сформована в спеціально оформлені ролики. До ролика входитиме 25 обігових пам’ятних монет "Командування об’єднаних сил Збройних Сил України". На спеціально оформленому сувенірному папері, в який запаковано кожний ролик, розміщено зображення емблеми Командування об’єднаних сил Збройних Сил України. Тираж роликів – 20 тисяч штук.

Реалізація роликів обігових пам’ятних монет у сувенірному пакованні розпочнеться з 6 грудня 2023 року:

Читайте також: Нацбанк представив монету, присвячену волонтерам

в інтернет-магазині нумізматичної продукції Національного банку – загалом через інтернет-магазин буде реалізовано десять тисяч роликів, які будуть доступні з першого дня продажу;

банками-дистриб’юторами (АТ АБ "УКРГАЗБАНК", АТ "АБ "РАДАБАНК", АТ "ТАСКОМБАНК", АТ КБ "ПриватБанк") – у міру їх відвантаження Банкнотно-монетним двором НБУ. Детальнішу інформацію про початок реалізації та точки продажу можна дізнатися на їхніх офіційних сайтах.

Національний банк презентував нову пам’ятну монету "Країна супергероїв. Дякуємо волонтерам!". Придбати пам’ятну монету "Країна супергероїв. Дякуємо волонтерам!" можна з 6 грудня 2023 року в інтернет-магазині нумізматичної продукції Національного банку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-