Україна з початку року отримала міжнародної допомоги майже на $37,4 мільярда

Україна з початку року отримала міжнародної допомоги майже на $37,4 мільярда

Укрінформ
З початку року Україна отримала міжнародної допомоги у розмірі майже 37,4 млрд дол. США, з яких понад 4,7 млрд отримано в жовтні-листопаді.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у щомісячному макроекономічному та монетарному огляді, повідомляє пресслужба НБУ.

"У жовтні-листопаді дефіцит державного бюджету без урахування грантів у доходах розширювався. У січні – листопаді 2023 року дефіцит перевищив 1450 млрд грн (1045 млрд грн з урахуванням грантів). Бюджетні потреби, як і раніше, передусім профінансовано за рахунок міжнародної допомоги (майже 37,4 млрд дол. з початку року, з яких понад 4,7 млрд дол. США отримано в жовтні-листопаді)", - йдеться в огляді.

Водночас пожвавився й внутрішній ринок запозичень. Зокрема, залучені обсяги від розміщення ОВДП у гривні перевищили обсяги перших місяців 2023 року (коли було впроваджено бенчмарк ОВДП для виконання нормативів обов’язкових резервів). Пожвавленню ринку сприяла приваблива дохідність державних паперів.

Читайте також: Стефанчук закликає Конгрес США невідкладно розглянути фінансування допомоги Україні

Як повідомлялось, від початку війни міжнародна допомога Україні перевищила €113 мільярдів. У 2023 році Україна очікує на $42 мільярди міжнародної допомоги, наступного року - розраховує щонайменше на $37 мільярдів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-