Уряд перезапустив програму «Рука допомоги» на відкриття власної справи

Уряд перезапустив програму «Рука допомоги» на відкриття власної справи

Укрінформ
Міністерство соціальної політики України перезапустило програму для малозабезпечених непрацюючих українців «Рука допомоги».

Про це повідомила пресслужба Міністерства соціальної політики, передає Укрінформ.

«… у 2023 р. міністерство перезапустило розроблену раніше програму «Рука допомоги». Вона спрямована на допомогу малозабезпеченим особам у відкритті власної справи», - йдеться в повідомленні.

Програма дає можливість непрацюючим працездатним особам з малозабезпеченої сім’ї отримати одноразову безвідсоткову поворотну допомогу у розмірі до 100,5 тис. грн для відкриття чи розвитку власного бізнесу.

Кредит надається на придбання обладнання та матеріалів, необхідних для розвитку власної справи, строком на 3 роки.

У Мінсоцполітики нагадують, що повернути допомогу можна буде або після закінчення трирічного строку однією сумою, або достроково частинами. Сума, що повертається, зменшується на суму сплачених податків, зборів і ЄСВ.

Читайте також: Уряд розширив критерії для надання допомоги з часткового безробіття

У той же час фінансову допомогу не треба повертати, якщо завдяки їй підприємець сплатив податки, збори і ЄСВ у сумі, що перевищує надану допомогу. Кредит також можна не повертати, якщо у перший рік з дати отримання допомоги, за направленням центру зайнятості, підприємець працевлаштував не менше двох осіб із малозабезпечених сімей строком не менше, ніж на два роки.

За отриманням допомоги слід звертатися до найближчого центру зайнятості.

Як повідомлялося, програма «Рука допомоги» була розроблена спільно зі Світовим банком, у 2016 -2018 років вона успішно пропілотована в окремих регіонах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-