ВАКС частково задовольнив позов про застосування санкцій до російського авіавиробника

ВАКС частково задовольнив позов про застосування санкцій до російського авіавиробника

Укрінформ
Вищий антикорупційний суд частково задовольнив позовну заяву Міністерства юстиції про застосування сакцій до ПАТ «Авіаційний комплекс ім. С. В. Ільюшина».

Про це повідомляє пресслужба ВАКС у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Вищий антикорупційний суд ухвалив судове рішення про часткове задоволення позовної заяви Мін’юсту до ПАТ «Авіаційний комплекс ім. С. В. Ільюшина» про застосування санкції, передбаченої пунктом 1-1 частини 1 статті 4 ЗУ «Про санкції», - ідеться в повідомленні.

Зокрема, ВАКС стягнув у дохід держави активи, що належать ПАТ «Авіаційний комплекс ім.С.В.Ільюшина». Ідеться про право вимоги за договором, укладеним 11 грудня 2009 року між ДП «ВО ПМЗ ім. О. М. Макарова» та ВАТ «ВАСО» (нині ПАТ «Авіаційний комплекс ім. С. В. Ільюшина»), на готову продукцію (комплект агрегатів шасі літака Ан-148), на об'єкти незавершеного виробництва (вибір «Шасі Ан-148») та на залишок грошових коштів.

Читайте також: Мін'юст хоче через суд конфіскувати активи російського авіавиробника

ПАТ «Авіаційний комплекс ім. С. В. Ільюшина» є одним із провідних підприємств авіаційної промисловості РФ, яке здійснює виробництво, гарантійне та сервісне обслуговування авіаційної техніки.

Як повідомлялося, 16 червня 2023 року Міністерство юстиції України подало позов до Вищого антикорупційного суду про застосування санкцій до Публічного акціонерного товариства «Авіаційний комплекс ім. С. В. Ільюшина».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-