Мін'юст хоче через суд конфіскувати активи російського авіавиробника

Мін'юст хоче через суд конфіскувати активи російського авіавиробника

Укрінформ
Міністерство юстиції подало позов до Вищого антикорупційного суду про застосування санкцій до Публічного акціонерного товариства «Авіаційний комплекс ім. С.В.Ільюшина».

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба міністерства у Фейсбуці.

«13 листопада 2023 року Міністерство юстиції України подало до Вищого антикорупційного суду позов про застосування санкції, передбаченої пунктом 1-1 частини першої статті 4 Закону України «Про санкції» до Публічного акціонерного товариства «Авіаційний комплекс ім. С.В.Ільюшина», за участю третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог, а саме: Публічного акціонерного товариства «Об’єднана авіабудівельна корпорація», Державної корпорації зі сприяння розробці, виробництву та експорту високотехнологічної промислової продукції «Ростех», державного підприємства «Виробниче об’єднання Південний машинобудівний завод ім. О.М. Макарова»», - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що в межах позову планується стягнення додатково виявлених активів підсанкційної особи.

Читайте також: Євросоюз завершує розробку 12-го пакету санкцій проти Росії - Боррель

За інформацією Мін’юсту, ПАТ «Авіаційний комплекс ім. Ільюшина» є одним із провідних підприємств авіаційної промисловості Російської Федерації, яким здійснюється виробництво, гарантійне та сервісне обслуговування авіаційної техніки цивільного та військового призначення, у тому числі важких військово-транспортних літаків ІЛ-76, які використовуються Росією в ході повномасштабного вторгнення.

Як повідомлялося, на початку жовтня за матеріалами Служби безпеки України Вищий антикорупційний суд задовольнив позов Міністерства юстиції щодо передачі в дохід України продукції російського підприємства ПАТ “Роствертол” на майже 5,5 млн доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-