У Канаді зростає інтерес до інвестування в Україну - експерт

У Канаді зростає інтерес до інвестування в Україну - експерт

Укрінформ
Все більше канадських підприємців проявляють інтерес до інвестування в Україну.

Таку думку в інтерв’ю Укрінформу висловив президент Бізнес ради Канади Голді Гайдер.

“Зацікавлення канадського бізнесу в інвестуванні в Україну зараз зростає. Минулого року люди намагалися осягнути – що саме відбувається, залишаючись чутливими до того, що у країні йде війна. Протягом двох років, що минули, сформувалися відносини, частково відновилися подорожі, були запущені проєкти, з’явилися успішні кейси. Це створило певне “прикриття” для інших, аби сказати: “Гаразд, можливо, я теж можу допомогти – скажіть, як саме”, - сказав Гайдер. На його переконання, “з кожним роком ми поглиблюватимемо вже й так міцні зв’язки між Канадою й Україною та робитимемо це з бізнесової точки зору, що переживе будь-який уряд і війну”.

Канадські підприємці, які працюють із Україною, дуже задоволені своїм досвідом.

“Абсолютна більшість відгуків від членів Бізнес ради, які мають справу з Україною, позитивна”, - сказав Гайдер.

Він додав, що “люди починають дивитися на ситуацію по-іншому, коли усвідомлюють, що Україна живе в іншій реальності”. “Для нас те, що там відбувається, ненормальне, натомість українці просто враховують той факт, що йде війна, яка, утім, не зупиняє їх від роботи, відвідування театру чи ресторану”, - зазначив експерт.

На його переконання, “конче важливо робити усе, що додає надії, оптимізму й розуміння, що це – не кінцевий пункт”. “Остаточною метою є повернення українцям змоги займатися цим без необхідності пошуку бомбосховища на випадок повітряного удару. Росія може зруйнувати все, але не український дух”, - наголосив Гайдер.

Читайте також: Європа й Канада надають 50% військової допомоги Україні - Столтенберг

Додамо, що підсумками 2021-го року товарообіг між Канадою та Україною досяг рекордного рівня, наблизившись до 350 млн дол США. Минулого року він трохи знизився через фактори, переважно пов’язані із початком російського вторгнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-