На українсько-польському кордоні у чергах стоять понад 2700 вантажівок - Демченко

На українсько-польському кордоні у чергах стоять понад 2700 вантажівок - Демченко

Ексклюзив
Укрінформ
Через блокування польськими перевізниками роботи пунктів пропуску на кордоні з Україною наразі в чергах перебуває 2700 вантажівок.

Про це повідомив у коментарі Укрінформу речник ДПСУ Андрій Демченко.

"За інформацією польських прикордонників, у чергах знаходяться 2700 вантажівок: "Ягодин-Дорогуськ» - 900, «Краківець-Корчова» - 1200, «Рава Руська-Гребенне» - 600 вантажівок", - повідомив Демченко.

Крім того, ще 1300 вантажівок на напрямку пункту пропуску Шегині, додав речник.

Як повідомляв Укрінформ, з 6 листопада польські перевізники розпочали блокування руху вантажівок біля трьох найбільших пунктів пропуску на кордоні з Україною: “Корчова - Краківець”, “Гребенне - Рава Руська”, “Дорогуськ - Ягодин”.

Читайте також: Українсько-словацький кордон розблокований - митники

Серед вимог до уряду Польщі - повернення практики дозволів для українських перевізників; посилення для іноземців правил перевезень за ЄКМТ (Європейська конференція міністрів транспорту); неможливість реєструвати компанії в Польщі, якщо її фінансова діяльність відбувається не на території ЄС; створення окремої черги для автомобілів на номерах країн ЄС; створення окремої черги на всіх кордонах для порожніх фур, отримання доступу до української системи "Шлях".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-