Недоброчесні виробники озброєння хотіли вивести з бюджету майже 6 мільярдів - Держаудит

Недоброчесні виробники озброєння хотіли вивести з бюджету майже 6 мільярдів - Держаудит

Укрінформ
Державна аудиторська служба України з початку повномасштабного вторгнення рф виявила зловживань на 6 млрд гривень, які недоброчесні виробники, виконавці державних контрактів в сфері оборони, хотіли вивести з бюджету країни.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Держаудитслужба.

«Держаудитслужба виявила численні порушення, коли недоброчесні виробники створили різноманітні схеми, аби незаконно витягнути з державного бюджету мільярди гривень. Це неприпустимо! Фактично це мародерство під час війни, яке виробники прикривають патріотичними гаслами. Уся інформація про відповідні порушення була передана правоохоронним органам», – заявила голова Державної аудиторської служби України Алла Басалаєва.

Також очільниця ДАСУ додала, що всі спроби виробників перекласти на аудиторів відповідальність за невиконання умов профінансованих на 100% державних контрактів є маніпуляцією. Як приклад вона навела ситуацію із КБ «Луч».

Читайте також: Допомога в обмін на реформи: чому лист з Білого дому – це не про зраду, а про перемогу України

«Висновки, зроблені аудиторами, жодним чином не призведуть до зупинки виробництва критичних видів озброєння, включаючи кілька ракетних комплексів», - підкреслила Басалаєва.

Вона розповіла, що наразі ДАСУ проводить ревізію КБ “Луч” за зверненням правоохоронних органів. Тим більше, що попередній аудит підприємства поводився аж 10 років тому.

«КБ “Луч” є виконавцем окремої ракетної та протиракетної програми, що окремо фінансується Урядом. Тому висновки, зроблені Держаудитслужбою в рамках аудиту Міноборони ніяким чином не впливають на наявність фінансових ресурсів КБ “Луч” як виконавця програми. Тож будь-які заяви, що дії Держаудитслужби впливають на розробку ракет, є маніпулятивними. Та й згідно до закону, ми можемо лише фіксувати можливі порушення та надавати рекомендації якомога швидше усунути виявлені недоліки», - сказала Алла Басалаєва.

Як повідомлялось, у Держаудитслужбі відкинули звинувачення в некоректності аудиту закупівель Міноборони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-