Австрія виділила ще €1 мільйон для роботи МАГАТЕ в Україні

Австрія виділила ще €1 мільйон для роботи МАГАТЕ в Україні

Укрінформ
Австрія виділила ще 1 млн євро на діяльність Міжнародного агентства з ядерної енергії в Україні.

Як передає власний кореспондент Укрінформу, про це заявив міністр закордонних справ Австрії Александер Шалленберг під час виступу у понеділок на генеральній конференції МАГАТЕ у Відні.

"Ми повністю підтримуємо Вас (гендиректора МАГАТЕ Рафаеля Маріано Гроссі – ред.) та п'ять основних принципів, які ви розробили для України. І для того, щоб допомогти Вам у вашій важливій роботі щодо України, ми виділили ще один мільйон євро на роботу цього агентства", - сказав він.

Глава австрійського МЗС вказав на те, що після жорстокого вторгнення РФ в Україну "ми всі стали свідками ланцюга безвідповідальних і неприйнятних дій, кричущих порушень Статуту ООН, використання ядерних погроз і шантажу, а також розміщення ядерної зброї в Білорусі".

Читайте також: З початку війни МАГАТЕ направило в Україну понад 20 вантажів з обладнанням - Гроссі

Він також наголосив, що Росія продемонструвала високий ступінь неповаги до агентства та його роботи з ядерної безпеки, поставивши під загрозу Запорізьку атомну електростанцію.

Як відомо, 25-29 вересня у Віденському міжнародному центрі проходить 67-ма чергова сесія генеральної конференції МАГАТЕ, під час якої високопосадовці та представники держав - членів агентства розглянуть низку питань, у т.ч. питання ядерної та фізичної безпеки в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-