Шмигаль обговорив із болгарським прем'єром експорт українського зерна

Шмигаль обговорив із болгарським прем'єром експорт українського зерна

Укрінформ
Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль обговорив із Прем’єр-міністром Болгарії Ніколаєм Денковим питання експорту української аграрної продукції та запропонував налагодити постійний міжурядовий діалог й активізувати роботу спільних комісій.

Про це очільник уряду повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

“Перша розмова з Прем’єр-міністром Болгарії Ніколаєм Денковим. Цінуємо активну позицію болгарського уряду щодо посилення підтримки України в боротьбі з російським агресором”, - написав Шмигаль.

Він подякував за надання військової допомоги та готовність долучитися до практичної реалізації пунктів Формули миру Президента України, зокрема щодо продовольчої безпеки.

Читайте також: Україна розраховує на підтримку Естонії у питанні експорту агропродукції – Шмигаль

Шмигаль і Денков обговорили експорт української аграрної продукції.

“Росія намагається блокувати чорноморський зерновий коридор. Будемо вдячні болгарській стороні за сприяння на рівні Євросоюзу в розширенні європейських коридорів солідарності та зняття будь-яких обмежень на експорт зерна”, - наголосив Шмигаль.

“Розраховуємо на подальше посилення нашого співробітництва”, - зауважив він і запропонував налагодити постійний міжурядовий діалог та активізувати роботу спільних комісій.

Як повідомляв Укрінформ, єврокомісар з питань сільського господарства Януш Войцеховський наполягає на продовженні заборони на експорт українського зерна до п’яти сусідніх з Україною країн ЄС до кінця року, натомість пропонує надати їй субсидії для більш ефективного транзиту сільськогосподарських товарів до портів Балтії.

Фото: Шмигаль/Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-