Трюдо та Гутерреш обговорили вихід Росії із «зернової угоди»

Трюдо та Гутерреш обговорили вихід Росії із «зернової угоди»

Укрінформ
Канада та ООН поділяють занепокоєння стосовно припинення Росією участі у Чорноморській зерновій ініціативі.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявили у офісі прем’єр-міністра Канади Джастіна Трюдо за результатами його зустрічі із генеральним секретарем ООН Антоніу Гутеррешем.

“Обидва очільники висловили занепокоєння стосовно рішення Росії припинити Чорноморську зернову ініціативу й потенційних наслідків цього для глобальної продовольчої безпеки, особливо серед вразливого населення”, - розповіли у Трюдо.

Читайте також: Україна забезпечить продовольством інші країни попри вихід Росії із «зернової угоди» - Стратком

Зазначається, що глава канадського уряду також “засудив незаконне й невиправдане вторгнення Росії до України й наголосив на глобальному впливі конфлікту”.

Серед інших порушених співрозмовниками тем були безпекова, політична й гуманітарна кризи на Гаїті, а також досягнення визначених ООН цілей сталого розвитку.

Як повідомлялося, Росія заявила про припинення продовження дії "зернової угоди", яка була укладена 22 липня 2022 року у Стамбулі на 120 днів і кілька разів продовжувалась.

Читайте також: Рада Україна – НАТО обговорить ситуацію в Чорному морі та роботу «зернового коридору»

Зеленський офіційно запропонував президенту Туреччини Реджепу Тайїпу Ердогану і генеральному секретареві ООН Антоніу Гутеррешу продовжити роботу Чорноморської зернової ініціативи або її аналога в односторонньому форматі без Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-