Франція надала Україні вже близько 240 тонн енергообладнання

Франція надала Україні вже близько 240 тонн енергообладнання

Укрінформ
Франція уже передала Україні близько 240 тонн енергетичної гуманітарної допомоги.

Як передає Укрінформ, про це сказав міністр енергетики Герман Галущенко під час зустрічі зі спеціальним уповноваженим президента Франції з питань допомоги та відновлення України П’єром Ельброном, повідомляє Міненерго.

«Особливо важливою є допомога французької сторони у відновленні енергетичної інфраструктури прикордонної Чернігівської області. Загалом з березня 2022 року в Україну з Франції надійшло 29 вантажів гуманітарної допомоги загальною вагою близько 240 тонн, у складі якої генератори, силові трансформатори та інше необхідне устаткування», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Словаччина передасть Україні енергообладнання на мільйон євро

Зазначається, що сторони також обговорили напрямки співпраці в енергетиці у середньо- та довгостроковій перспективі. Галущенко підкреслив, що Україна зацікавлена у вивченні французького досвіду розвитку відновлюваних джерел енергії, особливо сонячної та вітрової генерації. Перспективною також є співпраця у галузі водневих і біотехнологій.

На зустрічі також обговорювалися питання співпраці в атомній галузі, зокрема розробці і впровадженні сучасних технологій малих модульних реакторів.

«Відновлення українського енергосектору буде відбуватися із впровадженням інноваційних розробок і технологій. Ми не прагнемо відбудовувати пошкоджені ворогом ТЕС за технологіями минулого, навпаки – сьогодні перед нами відкриваються можливості прискорювати енергетичний перехід, розвивати зелені технології, децентралізуючи генерацію і зміцнюючи нашу енергосистему. Ми раді співпрацювати з французькими партнерами задля досягнення поставлених цілей і запрошуємо бізнес до реалізації спільних інвестиційних проєктів», - зауважив міністр.

Читайте також: Японія передасть Україні енергообладнання на $40 мільйонів

Як повідомлялося, Франція виділить Україні додатково 40 млн євро фінансової допомоги на 2023 рік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-