Зеленський розраховує на допомогу МАГАТЕ у вирішенні ситуації навколо ЗАЕС

Зеленський розраховує на допомогу МАГАТЕ у вирішенні ситуації навколо ЗАЕС

Укрінформ
Україна продовжує взаємодію з МАГАТЕ задля убезпечення роботи Запорізької атомної електростанції, однак ситуація поки що залишається незмінною.

Про це розповів Володимир Зеленський під час спільної з президентом Чехії Петром Павелом пресконференції у Празі, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу.

«Ми з МАГАТЕ працюємо… У нас незмінна ситуація, ми вважаємо, що ситуація небезпечна. Ми знаємо, що є контакти в МАГАТЕ з Російською Федерацією. Вони (представники МАГАТЕ – ред.) повинні працювати. Ми їм вдячні, якщо буде позитив у цій небезпечній, дуже небезпечній історії, більше додати нічого поки що», - зазначив глава держави, коментуючи можливість переходу контролю над ЗАЕС від російських загарбників до України через МАГАТЕ.

Читайте також: Росіяни призначають керівниками на ЗАЕС недосвідчених працівників - Енергоатом

Як повідомлялося, Зеленський заявив, що Росія все підготувала для локального вибуху на Запорізькій АЕС і може здійснити його з метою зупинення контрнаступальних дій Сил оборони України та політичного тиску на Київ через деяких партнерів.

Президент також не виключив дистанційного мінування росіянами АЕС, тому наголосив на необхідності повернення контролю над станцією Україні, і важливо, щоб такий перехід  відбувався через МАГАТЕ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-