Зеленський підписав євроінтеграційний закон про реформу на ринку реклами

Зеленський підписав євроінтеграційний закон про реформу на ринку реклами

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський повернув до Верховної Ради із підписом закон, який удосконалює систему регулювання правовідносин у сфері реклами.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

«Підписано закон №9206, який оновлює законодавство щодо реклами відповідно до вимог Єврокомісії для вступу України в ЄС», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається в пояснювальній записці до документа, закон регулює відносини, пов’язані зі створенням та поширенням реклами у різних її формах та з використанням різних засобів її поширення, визначає правові засади діяльності в Україні суб’єктів у сфері реклами, а також засади державного управління, регулювання та нагляду (контролю) у цій сфері.

Крім того, передбачене, зокрема, введення терміну й регулювання "продакт-плейсмент", встановлення критеріїв, за якими реклама вважається такою, що потрапляє під юрисдикцію України, заборона будь-якої реклами резидентів країни-агресора і розширення заборони вміщувати в рекламі дискримінаційні твердження та/або зображення.

Читайте також: Недотримання мовного закону у зовнішній рекламі фіксується чи не кожного дня – Кремінь

Як повідомлялося, ухвалення закону про рекламу є однією із семи кандидатських рекомендацій Європейської комісії, які Україна має виконати для вступу в ЄС.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-