Україна надала аварійну допомогу Польщі - прийняла надлишкову електроенергію

Україна надала аварійну допомогу Польщі - прийняла надлишкову електроенергію

Укрінформ
Україна прийняла надлишки електроенергії з Польщі в обсязі 1800 МВт·год.

Як передає Укрінформ, про це у понеділок повідомляє «Укренерго» у Телеграмі.

«Вчора на запит польської енергосистеми було активовано аварійну допомогу: ми прийняли надлишки електроенергії, яка мала польська енергосистема у денні години в обсязі 1800 МВт·год. Це не комерційний імпорт, а саме один з видів аварійної допомоги. Польща у денні години вихідного дня мала надлишок електроенергії, і запросила у країн-сусідів допомоги у її споживанні. Україна таким чином отримала додатковий обсяг електроенергії. Такі умови договору Україна має лише з Польщею», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що виробництво електроенергії забезпечує потреби споживачів. Однак водопілля знижується, гідроелектростанції зменшують виробництво електроенергії, продовжується літня ремонтна кампанія на енергоблоках теплових електростанцій, а також на деяких атомних енергоблоках, тож обсяг доступних потужностей обмежений.

На сьогодні також запланований імпорт із Словаччини потужністю 90-170 МВт переважно у денні години. Експорт та імпорт у вечірні години найбільшого споживання відсутній.

В Укренерго повідомили, що на Херсонщині вода поступово спадає, але ситуація ускладнюється через постійні обстріли. У місті та області загалом відключено понад 40 тисяч споживачів. Там, де дозволяють обставини, ремонтні бригади обленерго працюють над відновленням: заживлено понад 2 тис. споживачів. У Миколаївській області вода теж поступово спадає, що дозволило відновити живлення після підтоплення понад 2 тис. споживачів.

Читайте також: Україна знову залучала аварійну допомогу для балансування енергосистеми

Крім того, прикордонні та прифронтові області потерпають від обстрілів росіян, пошкоджуються мережі обленерго, зокрема, є пошкодження у мережах обленерго на Сумщині, Харківщині, Запоріжжі, Донеччині. Ремонтні бригади обленерго відновлюють живлення після дозволу військових.

Водночас Укренерго відновило одну з магістральних ліній у південному регіоні, яка була пошкоджена через обстріли. Внаслідок несприятливої погоди у Київській, Чернігівській, Житомирській, Сумській, Дніпропетровській, Кіровоградській областях були пошкодження у мережах обленерго. Електропостачання більшості споживачів повернуто, відновлення живлення в окремих районах триває.

Як повідомлялося, через підрив дамби Каховської ГЕС без електропостачання залишаються 22 населених пункти на Миколаївщині та деокупованій частині Херсонщини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-