Китай продовжить консультації з міжнародною спільнотою для врегулювання «кризи в Україні»

Китай продовжить консультації з міжнародною спільнотою для врегулювання «кризи в Україні»

Укрінформ
Міністр оборони Китаю Лі Шанфу заявив, що його країна займає неупереджену і нейтральну позицію стосовно «кризи в Україні» і пообіцяв продовжувати зусилля для формування спільного бачення міжнародним співтовариством шляхів її врегулювання.

Про це він сказав під час виступу на безпековому форумі «Діалог Шангрі-Ла» в Сінгапурі, передає кореспондент Укрінформу.

«В українському питанні Китай займає неупереджену і нейтральну позицію, що базується на природі виникнення цього питання», - сказав Лі.

Читайте також: Китай готує нові кроки задля політичного вирішення «української кризи» - спецпосланець КНР

Він нагадав, що Пекін опублікував свою позицію щодо політичного врегулювання «української кризи» з 12 пунктів і направив спеціального представника з питань Євразії для проведення консультацій з усіма сторонами "конфлікту".

«Китай продовжуватиме консультації з іншими країнами, щоб сформувати спільне бачення міжнародним співтовариством шляхів вирішення кризи», - зазначив Лі.

Читайте також: Китай та Індія у травні отримали рекордні обсяги російської нафти

Раніше спецпредставник уряду Китаю у справах Євразії Лі Хуей, який із 15 по 26 травня здійснив поїздки до Києва, країн ЄС і Москви висловив думку, що «українська криза» має складну історичну логіку й сучасні практичні причини, а її суть полягає у глибоких протиріччях в управлінні європейською безпекою.

Читайте також: Директор ЦРУ у травні негласно відвідав Китай - ЗМІ

Як повідомляв Укрінформ, міністр оборони США Ллойд Остін під час виступу на безпековому форумі в Сінгапурі «Діалог Шангрі-Ла» заявив, що розв’язана Росією війна проти України показала, наскільки небезпечним став би світ, якби великі країни могли безкарно вторгатися до своїх менших сусідів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-