Контрнаступ ЗСУ буде вражаючим — ексдиректор ЦРУ

Контрнаступ ЗСУ буде вражаючим — ексдиректор ЦРУ

Укрінформ
Ексдиректор ЦРУ генерал Девід Петреус вважає, що контрнаступ українського війська буде вражаючим і досягне кульмінації уже в перші три-чотири доби.

Як передає Укрінформ з посиланням на The Guardian, про це він заявив у програмі «Сьогодні» на BBC Radio 4 після відвідання Києва та зустрічі з президентом Володимиром Зеленським.

За його словами, українці «сповнені рішучості звільнити свою країну».

«Маю таке відчуття, – зазначив він, – що вони досягнуть ефекту від поєднання різних видів зброї, тобто успішно проведуть комбіновану операцію, коли є сапери, які долають перешкоди та знешкоджують мінні поля, рухаючись уперед; бронетехніка, яка слідує за ними, захищена піхотою від протитанкових ракет; протиповітряна оборона, що тримає російську авіацію якомога далі; засоби радіоелектронної боротьби, які глушать їхні радіомережі; логістика, яка йде прямо за ними; артилерія і міномети, що передують їм».

Читайте також: Зеленський: Ми готові до контрнаступу

Петреус додав, що передові підрозділи «неминуче досягнуть кульмінації через 72-96 годин».

Говорячи про Крим він зазначив, що Україна, на його думку, перекриє Росії сухопутний доступ і почне «процес ізоляції» півострова.

Відповідаючи на запитання щодо визволення Криму, він відповів: «Не в цьому контрнаступі».

«Але якщо вони зможуть почати ізолювати Крим, я думаю, це дуже, дуже суттєво змінить динаміку», – додав генерал.

Читайте також: Штати задоволені тим, як Україна забезпечена перед контрнаступом – Білий дім

Як повідомляв Укрінформ, під час спільної з Президентом Естонії Аланом Карісом пресконференції Зеленський заявив, що результатом контрнаступу має стати визволення від російських загарбників українських територій.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що країни Північноатлантичного альянсу надали Україні достатньо військової допомоги для звільнення захоплених Росією територій, але готові робити ще більше.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-