Штати задоволені тим, як Україна забезпечена перед контрнаступом – Білий дім

Штати задоволені тим, як Україна забезпечена перед контрнаступом – Білий дім

Укрінформ
В адміністрації США вважають, що разом із союзниками й партнерами добре забезпечили Україну військовою допомогою для проведення контрнаступу.

З відповідною заявою виступив у п’ятницю під час онлайн-брифінгу координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Передусім, ми дуже задоволені, що покрили потреби України для проведення її контрнаступу станом зараз. Коли вони почнуть (наступ – ред.), це залежить від них, але ми впевнені, що зробили все можливе, і коли я кажу «ми», я маю на увазі не лише США, але й наших союзників і партнерів»,- підкреслив представник адміністрації.

Читайте також: США проти припинення вогню в Україні, бо це дасть перепочинок росіянам – Білий дім

За його словами, йдеться не лише про надання українцям систем ППО, що наразі є найактуальнішою потребою, але й про забезпечення бронетехнікою, артилерією, боєприпасами, а також проведенням навчань.

Він наголосив, що у міру продовження операцій ЗСУ та звільнення територій, українським силам знадобиться поповнення боєприпасів і техніки.

«Бойові дії – річ динамічна, і маємо бути певними, що ми також «динамічно» готові підтримувати їх надалі. Отже, ми багато чого зробили й готові продовжувати багато чого робити впродовж наступних днів і місяців», - підкреслив Кірбі.

Читайте також: США прагнуть уникнути Третьої світової війни - Білий дім

Як повідомляв Укрінформ, у середу адміністрація США оголосила про виділення 39-го пакету оборонної допомоги Україні за президентськими повноваженнями (presidential drawdown – ред.). До нього увійшли понад півтора десятка найменувань озброєнь і боєприпасів, які мають бути негайно відправлені в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-