США проти припинення вогню в Україні, бо це дасть перепочинок росіянам – Білий дім

США проти припинення вогню в Україні, бо це дасть перепочинок росіянам – Білий дім

Укрінформ
Офіційний Вашингтон підтримує ініціативи будь-якої країни щодо встановлення миру в Україні, однак виступає проти закликів негайно припинити вогонь, оскільки це закріпить контроль Путіна на окупованих територіях/

Про це заявив у п’ятницю під час онлайн-брифінгу координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми підтримаємо зусилля будь-якої країни, якщо вони допоможуть знайти шлях до міцного миру, який відповідає принципам Статуту ООН. Але ми не можемо підтримати і не підтримуватимемо заклики до припинення вогню, які просто заморозять існуючі лінії розмежування, легітимізують захоплення Росією територій, і дозволять Путіну посилити контроль над регіонами, які він уже захопив», - зауважив представник адміністрації Байдена.

Читайте також: США зосереджені на реалізації української Формули миру – Білий дім

Він пояснив, що в разі запровадження такого «перемир’я» це дасть агресору час для відпочинку, переозброєння й підготовки до нової потенційної атаки. Це, за його словами, створить невірний сигнал не лише для Кремля, а й для інших потенційних агресорів по всьому світу .

Представник Білого дому також наголосив, що Росія досі не виявила жодних ознак готовності до дипломатії з метою досягнення стійкого й справедливого миру в Україні. Тому США продовжать підтримувати мирні зусилля української сторони, зауважив Кірбі.

Як повідомляв Укрінформ, у п’ятницю державний секретар США Ентоні Блінкен під час виступу в Гельсінкі назвав «повним стратегічним провалом» агресивну війну Росії проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-