У ОП прокоментували можливість переговорів із рф

У ОП прокоментували можливість переговорів із рф

Єдині новини
Укрінформ
Наразі немає сенсу говорити про якісь переговорні процеси з росією.

Про це у телемарафоні «Єдині новини» поінформував радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк, передає кореспондент Укрінформу.

«Немає сенсу говорити про якісь переговорні процеси вже сьогодні», - сказав Подоляк.

Читайте також: Україна не має відношення до атак безпілотників на Москву - Подоляк

Він розповів, у чому є стабільним Президент Володимир Зеленський і чому це гарантує, що ця війна буде іти по історично правильному маршруту. За його словами, глава Української держави завжди підкреслює: для нас існує формула миру, у якій є пункт номер один – щоб росіяни вивели всі свої війська з наших територій, і немає різниці – примусово чи добровільно.

Окремо радник керівника ОП зазначив, що Президент України постійно підкреслює: немає сенсу говорити з таким суб’єктом, як президент рф володимир путін, бо той нереалістично, неадекватно оцінює себе, росію, свої можливості, зокрема, ресурсні, і так далі.

«Тобто, немає сенсу витрачати час на те, що не буде імплементовано у реальність», - сказав Подоляк.

Читайте також: Україні потрібна 120-кілометрова демілітаризована зона на території Росії - Подоляк

Він уточнив, що у реальність буде імплементовано кілька речей, серед яких – те, що ЗСУ мають деокупувати наші території, зокрема, насильно, при цьому знищивши максимальну кількість росіян. Після цього у росії почнеться процес швидкої трансформації, і потім буде зафіксовано низку юридичних підсумків (щодо того, що відбувалося – ред.), поінформував радник керівника ОП.

Він закцентував на питаннях знищення далекобійних ракет у росії, проведення міжнародної конференції щодо контролю над ядерним арсеналом, репараціях, питанні того, щоб всі арештовані активи рф абсолютно точно і добровільно росія передала Україні тощо.

«Окрім того, на певний відсоток сировинної, скажімо, ренти будемо пропонувати, щоб 50 років виплачувала росія, і так далі. Тобто, багато є пунктів, але всі вони починаються виключно з позиції номер один, формули миру Зеленського – вихід на кордони 1991-го року», - заявив радник керівника ОП.

Читайте також: Подоляк про контрнаступ: Це десятки дій на різних напрямках, які вже відбуваються

Відповідаючи на питання про те, якою є мета того, що путін підписав закон, який дозволяє проводити вибори і депортовувати людей на тимчасово окупованих територіях, Подоляк висловив думку, що це - виключно інформаційна стратегія.

За словами радника керівника ОП, росія на захоплених нею територіях (знаходиться – ред.) виключно як окупаційна адміністрація, яка не може там вчиняти ніяких юридично ніяких дій, які будуть визнані міжнародним правом.

«І давайте дочекаємося масштабного примусового звільнення всіх територій із могилізацією максимальною кількості росіян. І тоді поговоримо із залишком російської політичної еліти, що вони мали на увазі, коли казали про ці юридичні дії. Фіктивні юридичні дії», - уточнив Подоляк.

Читайте також: Розмова з росіянами почнеться лише після виведення військ з України — Подоляк

Він наголосив на тому, що немає ніяких нових регіонів росії, а є виключно окуповані рф регіони України, які були знищені, зруйновані російською армією, яка, за його словами, має бути знищена.

Як повідомлялося, путін підписав указ, що дозволяє депортувати жителів тимчасово захоплених росіянами територій України, які не взяли російське громадянство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-