Сольський обговорив із албанським міністром експорт агропродукції з України

Сольський обговорив із албанським міністром експорт агропродукції з України

Укрінформ
Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський обговорив з міністром сільського господарства та розвитку сільських місцевостей Республіки Албанія Фрідою Кріфц питання експорту та транзиту української агропродукції.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Мінагрополітики.

Зазначається, що під час онлайн-зустрічі Фріда Кріфц повідомила, що підтримує ідею компенсації за перевезення зерна в Європу, яке б нараховувалося за прогресивним принципом.

Ця компенсація допомогла б країнам, які знаходяться далі від українського кордону, отримувати зерно за нормальними цінами. І в той же час фермери з прикордонних з Україною країн мали б менший тиск, пов’язаний з ціновою пропозицією нашої держави.

Читайте також: Україна і Болгарія погодили розблокування автівок на кордоні та їх розвантаження

Як повідомлялося, Польща, Угорщина, Словаччина та Болгарія запровадили тимчасову заборону на імпорт зерна та інших видів сільськогосподарської продукції з України. Польща також призупинила транзит продукції українського АПК через свою територію, однак поновила його з 21 квітня.

Єврокомісія запропонувала пакет допомоги для фермерів з країн, що межують з Україною, який включає фінансову допомогу та інші заходи. Допомога буде надана за умови, якщо будуть зняті обмеження на ввезення української агропродукції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-