США надали Україні $15,5 мільярда бюджетної підтримки — Мінфін

США надали Україні $15,5 мільярда бюджетної підтримки — Мінфін

Укрінформ
З початку повномасштабного російського вторгнення Сполучені Штати Америки надали Україні 15,5 млрд доларів фінансової допомоги.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства фінансів у Фейсбуці.

«Сполучені Штати є найбільшими донорами фінансової допомоги для України. Обсяг прямої бюджетної підтримки сягає 15,5 млрд доларів США від початку повномасштабної війни», - йдеться в повідомленні.

У Мінфіні зазначають, що у межах весняних зборів МВФ та Світового банку, міністр фінансів України Сергій Марченко зустрівся з заступником Міністра фінансів США із міжнародних справ Джеєм Шамбо.

Сторони обговорили стан економіки України, співпрацю з міжнародними партнерами для фінансування швидкого відновлення, а також необхідність посилення санкційного тиску на країну-агресора.

«Уряд України продовжує повноцінно працювати, забезпечуючи всі пріоритетні видатки держбюджету, у тому числі завдяки винятковій допомозі партнерів із США. Особливо вдячний за ритмічність та прогнозованість надання коштів у цьому році, що дозволяє забезпечити своєчасне виконання бюджету», - зазначив Марченко.

Читайте також: Україна і Світовий банк обговорили можливості залучення додаткових коштів для відбудови

Як повідомляв Укрінформ, Сполучені Штати Америки погодилися до вересня 2023 року виділити Україні понад 10 млрд дол. на покриття дефіциту бюджету.

Фото: Мінфін

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-