Україна і Світовий банк обговорили можливості залучення додаткових коштів для відбудови

Україна і Світовий банк обговорили можливості залучення додаткових коштів для відбудови

Укрінформ
Україна та Світовий банк обговорили можливості розширеного фінансування на 2023 рік з метою залучення додаткових фінансових ресурсів для термінового відновлення інфраструктури.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Мінфіну за підсумками зустрічі міністра фінансів України Сергія Марченка з віцепрезидентом Світового банку з питань фінансування розвитку від Міжнародної асоціації розвитку (МАР) та Міжнародного банку реконструкції та розвитку (МБРР) Акіхіко Нішіо.

Під час зустрічі міністр фінансів України наголосив на потребі швидкого відновлення.

Читайте також: Відбудова та підтримка бізнесу: Марченко у Вашингтоні зустрівся із главою IFC

Сторони обговорили можливості розширеного фінансування на 2023 рік з метою залучення додаткових фінансових ресурсів для термінового відновлення критичної, соціальної та транспортної інфраструктури, завдяки запровадженню спеціальної програми відновлення України та реагування на кризу (Special Program for Ukraine's Recovery and Crisis Response, SPURR).

Цього року вартість швидкого відновлення сягає 14,1 млрд дол., з них 3,3 млрд дол. уже мобілізовано з держбюджету України.

"Наразі ми налаштовані на конструктивну співпрацю з міжнародними партнерами для залучення решти необхідного фінансування, згідно з п’ятьма ключовими пріоритетами, що зазначені в звіті RDNA2, а саме: відновлення енергетичної інфраструктури, пошкодженого та зруйнованого житла, гуманітарне розмінування, відновлення критичної та соціальної інфраструктури, а також підтримка малого та середнього бізнесу в Україні", - зазначив Марченко.

Читайте також: Марченко провів зустрічі з представниками МВФ

Як повідомлялося, Світовий банк презентував оновлений звіт «Швидка оцінка шкоди та потреб в Україні» (Ukraine Rapid Damage and Needs Assessment, RDNA2), в якому досліджено завдану шкоду, збитки та потреби відновлення України, спричинені повномасштабним вторгненням росії.

За даними Прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, росія внаслідок повномасштабної агресії завдала Україні збитків та руйнувань на 600-750 млрд дол. станом на початок 2023 року.

Фото: Мінфін

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-