Відбудова та підтримка бізнесу: Марченко у Вашингтоні зустрівся із главою IFC

Відбудова та підтримка бізнесу: Марченко у Вашингтоні зустрівся із главою IFC

Укрінформ
Міністр фінансів України Сергій Марченко спільно з керуючим директором Міжнародної фінансової корпорації (IFC) Махтарем Діопом обговорили у Вашингтоні розширення державно-приватного партнерства.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Мінфіну.

"Сторони обговорили перспективи розширення співпраці між Україною та Міжнародною фінансовою корпорацією у залученні фінансування на відбудову країни та підтримку українського бізнесу", - йдеться в повідомленні.

Марченко розповів про руйнівні наслідки війни, а також вартість масштабного відновлення країни. Згідно зі звітом «Швидка оцінка шкоди та потреб в Україні» (RDNA2) уряду України, Групи Світового банку, Європейської Комісії та ООН, вартість швидкого відновлення на 2023 рік сягає 14,1 млрд доларів США. 3,3 млрд доларів США з необхідних вже виділено з державного бюджету України.

“Навіть в умовах війни, ми починаємо виконувати план з відновлення країни. Проте масштабне відновлення, яке оцінюється у 411 млрд доларів США, потребуватиме значних зусиль як уряду України, так і міжнародних донорів та приватного сектору. Співпраця з Міжнародною фінансовою корпорацією має стати одним із інструментів для залучення коштів на відбудову країни”, — наголосив Марченко.

Він підкреслив, що розвиток приватного сектору є одним із п’яти пріоритетів швидкого відновлення і оцінюється у 2,8 млрд доларів США на 2023 рік.

Читайте також: До «Армії відновлення» залучили майже 14 тисяч українців

Як повідомлялося, Світовий банк презентував оновлений звіт «Швидка оцінка шкоди та потреб в Україні» (Ukraine Rapid Damage and Needs Assessment — RDNA2), в якому досліджено завдану шкоду, збитки та потреби відновлення України, спричинені повномасштабним вторгненням росії.

За даними Прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, росія внаслідок повномасштабної агресії завдала Україні збитків та руйнувань на 600-750 мільярдів доларів станом на початок 2023 року.

Фото: Мінфін

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-