Шмигаль запросив ісландські компанії інвестувати в український енергосектор

Шмигаль запросив ісландські компанії інвестувати в український енергосектор

Відео
Укрінформ
Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль запросив ісландські компанії інвестувати в український енергетичний сектор і загалом в українську економіку.

Про це він сказав під час спільної зустрічі з Прем'єр-міністром Ісландії Катрін Якобсдоттір з журналістами, передає Укрінформ.

"Запрошуємо ісландські компанії інвестувати в український енергосектор та загалом в українську економіку з урахуванням ситуації, яка є у нас на сьогодні, і з врахуванням ситуації, яка буде після завершення війни", - сказав Шмигаль.

Відео: Телеграм-канал Прем‘єр-міністра України

Він висловив вдячність Ісландії за те, що вона активно долучається до підтримки України, і була однією з перших держав, які підтримали нас під час масованих ракетних атак росії по українській енергетичній цивільній інфраструктурі.

"Ми обговорили можливості допомоги Ісландії у відновленні українського енергетичного сектора і застосування сучасних зелених технологій в нашій енергетиці", - розповів глава українського уряду.

Читайте також: Енергетична коаліція допоможе Україні підготуватися до наступного зимового сезону – Кулеба

Він також звернув увагу на важливість відшкодування росією збитків, завданих Україні й нагадав, що сума збитків на сьогодні становить близько 600-700 млрд доларів. За словами Прем'єра, йдеться про російські активи, які мають бути конфісковані і використані для майбутнього відновлення України спільно з партнерами.

Як повідомляв Укрінформ, Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль провів зустріч з Прем’єр-міністеркою Ісландії Катрін Якобсдоттір. Йшлося про питання енергетики, санкцій та покарання росії.

Перед цим відбулася зустріч ісландської Прем'єр-міністерки з Президентом України Володимиром Зеленським, під час якої сторони підписали спільну декларацію, де зафіксовані пріоритети співпраці двох країн та предметно обговорили імплементацію української формули миру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-