У Раді зареєстрували законопроєкт про вдосконалення торгівлі вживаними авто

У Раді зареєстрували законопроєкт про вдосконалення торгівлі вживаними авто

Укрінформ
У Верховній Раді зареєстровано законопроєкт №9083, який має забезпечити прозорість ведення бізнесу в сфері торгівлі вживаними транспортними засобами (ТЗ), спрощення державних бюрократичних процедур, захист прав продавців і покупців.

Про це Укрінформу повідомив голова комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

Законопроєктом пропонується звільнити суб’єкти господарювання, які здійснюють оптову та роздрібну торгівлю ТЗ та їх складовими частинами, що мають ідентифікаційні номери, і поставлені на облік у Головному сервісному центрі МВС, від обов’язку перереєстровувати на себе вживані ТЗ, які були придбані як товар для їх наступного продажу кінцевим споживачам.

Читайте також: Україна розробляє національний компенсаційний механізм – Стефанчук

Також передбачається звільнити таких осіб від обов’язку подавати до сервісних центрів МВС документи з відміткою відповідного районного (міського) територіального центру комплектування та соціальної підтримки про взяття на військовий облік (зняття з військового обліку) вживаних ТЗ, які були придбані для подальшого продажу.

На переконання авторів ініціативи, запропоновані зміни успішно реалізовані й працюють у розвинених західних країнах, зокрема у США, Німеччині і Польщі, де автодилери без будь-яких обмежень можуть скуповувати вживані автомобілі для подальшого продажу без їх державної перереєстрації на себе. Такі авто реєструють уже на кінцевого покупця.

Читайте також: Стефанчук закликає проросійських політиків скласти депутатські мандати

Як повідомлялось, у січні українці зареєстрували 11,5 тис. вживаних легкових автомобілів, ввезених з-за кордону. У середньому таким легковикам було 11 років, а найстарішим автомобілем був AUDI 80 1993 року випуску.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-