Туреччина наполегливо працює над продовженням «зернової угоди» - Чавушоглу

Туреччина наполегливо працює над продовженням «зернової угоди» - Чавушоглу

Укрінформ
Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу заявив, що Анкара наполегливо працює над продовженням термінів дії «зернової угоди», яка дозволяє Україні експортувати збіжжя з портів, заблокованих росією після її вторгнення.

Як передає Укрінформ із посиланням на Reuters, про це міністр сказав у своєму виступі на Конференції ООН з питань найменш розвинених країн у Катарі.

«Ми наполегливо працюємо над реалізацією та подальшим продовженням чорноморської зернової угоди», - сказав Чавушоглу.

Він повідомив, що вже обговорив питання продовження дії угоди з генеральним секретарем ООН Антоніу Гутеррешем.

Чорноморська зернова ініціатива, узгоджена за посередництва ООН і Туреччини в липні минулого року, дозволила експортувати зерно з трьох українських портів. Угода була продовжена в листопаді і її дія має закінчитись 18 березня, якщо сторони не домовляться про продовження.

Минулої середи росія заявила, що погодиться продовжити «зернову угоду», лише якщо будуть враховані інтереси її власних сільгоспвиробників.

Читайте також: Мінагрополітики очікує, що рішення стосовно «зернової угоди» ухвалять ближче до 18 березня

Як повідомляв Укрінформ, за даними міністра аграрної політики та продовольства України Миколи Сольського, Україна експортувала до країн Африки, Близького Сходу та до Туреччини 47-48% від загального обсягу поставок пшениці «зерновим коридором».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-