Галущенко закликав ЄС створити спільний запас обладнання для аварійного ремонту енергооб'єктів

Галущенко закликав ЄС створити спільний запас обладнання для аварійного ремонту енергооб'єктів

Укрінформ
Міністр енергетики Герман Галущенко закликав міжнародних партнерів створити спільний європейський запас обладнання для аварійного ремонту, щоб мати можливість швидко реагувати на випадок нових масованих ракетних ударів з боку росії.

Як передає Укрінформ, про це міністр сказав під час засідання Партнерства для трансатлантичної співпраці в галузі енергетики та клімату (P-TECC) у Загребі, повідомляє пресслужба Міністерства енергетики.

«План ворога зі знищення енергосистеми України провалився. Завдяки партнерській підтримці нам вдалось вистояти. Ваші країни надали тонни обладнання для ремонту, і тепер ми відновлюємося швидше, ніж вони знищують. Ми знайшли нові маршрути, розпочали децентралізацію енергомереж», - розповів Галущенко.

Під час свого виступу міністр особливо акцентував увагу на необхідності посилювати санкції проти росії та жорстко контролювали їх дотримання.

Читайте також: Галущенко про децентралізацію електроенергії: Допоможуть газові турбіни у різних регіонах України

«Ми маємо запроваджувати і нарощувати санкції, як би це важко не було. Кожен новий контракт з росією – зброя, яка вбиває наших людей. Ніякі гроші не вартують людського життя. І хто знає, як далеко може піти ворог, якщо його вчасно не зупинити», - додав Галущенко.

Як повідомлялося, станом на 10:30 3 березня дефіцит потужності в енергосистемі України відсутній і наразі не прогнозується.

Фото: Міненерго

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-