Виробництво автомобілів у росії  впало до історичного мінімуму

Виробництво автомобілів у росії впало до історичного мінімуму

Укрінформ
Обсяг виробництва автомобілів у росії за 2022 рік упав на 60%, до історичного мінімуму - в 620 тис. машин.

Статистику 27 лютого навів на парламентських слуханнях у раді федерації заступник голови Мінпрому рф Альберт Карімов, повідомляє Укрінформ з посиланням на Радіо Свобода.

До цього найгіршим результатом за рік було виробництво 729-и тисячі автомобілів у 2009 році на тлі фінансової кризи та різкого падіння попиту. В решту років ніколи не вироблялося менше мільйона автомобілів, свідчить статистика росстату.

Зазначається, що найбільші міжнародні концерни після початку повномасштабного вторгнення в Україну зупинили виробництва у росії. Одні безпосередньо пов'язали це з війною, інші посилалися на логістичні проблеми, що виникли на тлі війни. Про звільнення з ринку заявила більшість європейських, американських і японських виробників.

Я відомо, виробництво було зупинено, зокрема, на заводі "Автотор", що збирав німецькі BMW, заводи Hyundai і Toyota в санкт-петербурзі, два заводи Volkswagen. московський завод Renault та контрольний пакет виробника у найбільшому в країні автовиробництві "АвтоВАЗ" були передані державі за два рублі. Крім того, було зупинено багато великих заводів автомобільних комплектуючих.

Читайте також: Що втратила економіка рф за рік агресії

Через це уряду рф довелося дозволити виробляти "спрощені" моделі автомобілів, виконаних за нормами 1990-х років. На тлі відходу західних та японських виробників на ринок виводяться десятки китайських виробників, про плани розпочати продаж заявляли автовиробники з Ірану та В'єтнаму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-