ЄС рішуче налаштований повністю припинити імпорт газу з росії – голова комітету

ЄС рішуче налаштований повністю припинити імпорт газу з росії – голова комітету

Укрінформ
Європейський Союз намітив твердий курс щодо реалізації нової енергетичної стратегії, яка дозволить повною мірою відмовитися від поставок російського газу та перейти на інші джерела.

Про це заявив голова Комітету ЄП з промисловості, досліджень та енергетики Крістіан Сілвіу-Бушой, повідомляє Укрінформ із посиланням на україномовний Телеграм-канал Європарламенту.

«Ми побачили рішучість ЄС щодо програми REPOWER, щоби повністю припинити імпорт газу з росії та диверсифікувати наші джерела газу», - заявив у зв’язку із цим Сілвіу-Бушой.

Читайте також: Глава МЗС Нідерландів: Ми більше не залежимо від імпорту російського газу

Таким чином він прокоментував останні кроки свого комітету в контексті зусиль на підтримку України.

Як повідомлялося, в новій енергетичній стратегії Євросоюзу REPOWER передбачаються заходи, спрямовані на поступову відмову Європи від імпорту російських викопних енергоносіїв, в тому числі вугілля, нафти й газу. Енергетична незалежність ЄС досягатиметься, зокрема, шляхом диверсифікації енергоресурсів від надійних постачальників, у тому числі збільшенням поставок скрапленого газу зі США.

Двома магістральними напрямами цієї роботи є підвищення енергоефективності та заощадження енергії, а також реалізація Зеленого курсу та збільшення частки поновлюваних джерел в енергетичному балансі ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-